Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Δραστηριότητες 2ης Ομάδας

Μιχ. Μητσάκη «Η αρκούδα»

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ομάδα 2η:




1.Αναζητήστε στο διαδίκτυο πληροφορίες για το περιεχόμενο του όρου «νατουραλισμός» και «συμβολισμός» και προσπαθήστε να τις συσχετίσετε με το διήγημα του Μητσάκη. Να παρουσιάσετε περιληπτικά την εργασία σας σε ένα αρχείο power point (μέχρι 20 διαφάνειες)
Ενδεικτικoί ιστοχώροι
:
Ηλεκτρονικά λεξικά, wikipedia
http://www.skepdic.gr/Entries/Ni/natouralismos.htm
http://www.eens-congress.eu/?main__page=1&main__lang=de&eensCongress_cmd=showPaper&eensCongress_id=153





2. Αναζητήστε στα λεξικά της πύλης και στα σώματα κειμένων πληροφορίες για το λήμμα « αρκουδιάρης». Αντλώντας στοιχεία από το διαδίκτυο και από το διήγημα του Μητσάκη προσπαθήστε να αποδώσετε εικαστικά τη μορφή του.




3. Στη μηχανή αναζήτησης Google στην περιοχή εικόνες χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά (αρκούδα, αρκουδιάρης, bear κ.λπ.) να βρείτε και να αποθηκεύσετε εικόνες σχετικές με την αρκούδα και να τοποθετήσετε τις καλύτερες στον πίνακα του τμήματος, συνοδεύοντας τες με μια κατάλληλη λεζάντα.




4. Αναζητήστε στο διαδίκτυο με λέξεις κλειδιά πληροφορίες σχετικές με το νομικό καθεστώς που διέπει την αιχμαλωσία της αρκούδας στη χώρα μας και ενημερώστε εν συντομία προφορικά τους συμμαθητές σας στην ολομέλεια του τμήματος.




5.Επιλέξτε το τμήμα του κειμένου που σας άρεσε περισσότερο και προσπαθήστε να το το αναγνώσετε σωστά. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα καταγραφής ήχου (Audacity, Ηχογράφηση Windows κ.α) να δημιουργήσετε ένα μικρό αρχείο σε ηλεκτρονική μορφή (mp3, wav)[καλό είναι να πειραματιστούν όλα τα μέλη της ομάδας] .






6. Να καταγράψετε σε ένα πίνακα (word ή Excel) τις λέξεις ή εκφράσεις από το κείμενο που σας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με τη νοηματική τους βαρύτητα, τη σπανιότητα ή την πρωτοτυπία τους.





7. Με τη μελέτη του διηγήματος, γίνεται εύκολα κατανοητό το περιεχόμενο της έκφρασης «έφαγε το ξύλο της αρκούδας». Μπορείς να βρεις παρόμοιες εκφράσεις και να τις καταγράψεις σε ένα αρχείο word;

8. Αφού παρακολουθήσετε τα αποσπάσματα από την ταινία, προσπαθήστε στη συνέχεια να αποδώσετε λογοτεχνικά (σε πεζό ή ποίημα ) τη σκηνή της Αρκούδας που βόσκει αμέριμνη μέσα στο σκοτάδι σε μια παράγραφο 8 -10 σειρών μιμούμενοι τον μακροπερίοδο λόγο του συγγραφέα (Μητσάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: